Cum iti poate fi furata identitatea?

Furtul de identitate este un fenomen si in Romania, iar cazurile sunt destul de grave, mai ales pentru cei pagubiti. Nu mai e o noutate existenta unor persoane care se ocupa cu astfel de fapte, care cauta informatii personale despre altii, in scopul de a le valorifica ulterior. Sa ne gandim ca astazi este foarte usor sa soliciti imprumuturi on line, iar accesul la datele personale ale unei persoane ii poate creea acesteia un prejudiciu imens. Pentru a preveni astfel de situatii este nevoie ca toate documentele cu date personale sa fie distruse securizat, eliminand astfel riscul furtului de identitate.

Exista foarte multe cai prin care o identitate poate fi furata atat in realitatea virtuala cat si in cea reala.

In Literatura de specialitate gasim urmatoarea clasificare a principalelor moduri in care iti poate fi furata identitatea:

–          Skimming  – prin clonarea cardului de credit la utilizare;

–          Solicitarea de informatii personale in timpul navigarii pe internet;

–          Phishing – furt de date via e -mail;

–          Vishing – prin intermediul unui telefon din partea „bancii”;

–          Spam  – click pe un link primit prin e-mail;

–          Download  – prin descarcarea de video, muzica si alte fisiere de pe website uri necunoscute sau suspecte;

–          Trashing  – prin intermediul materialelor printate si care au fost aruncate la cosul de gunoi; Cand aruncati la gunoi documente care nu va mai sunt de folos, aveti grija ca acestea sa fie intai distruse. Exista raufacatori care pandesc pe cei care arunca gunoiul tocmai pentru a fura astfel de documente.

–          Furtul din casuta postala;

–          Prin telefon de la contacte necunoscute;

–          Ghost  – adeziune la contracte online prin site-uri fantoma;

–          Prin intermediul retelelor de socializare;

Furtul datelor personale şi folosirea acestora în mod fraudulos constituie furtul de identitate.

Este foarte usor sa soliciti imprumuturi on line, iar accesul la datele personale ale unei persoane ii poate creea acesteia un prejudiciu imens.

Cum va poate ajuta RykerShred?

Pentru a preveni furtul de identitate prin trashing (vezi descrierea de mai sus) este nevoie ca toate documentele printate care contin date cu caracter personal sa fie distruse securizat, eliminand astfel riscul furtului de identitate.

RykerShred ofera cel mai bun raport pret calitate din Romania pentru distrugerea documentelor in conditii de maxima siguranta.

Distrugere documente