Necesitatea unui serviciu externalizat de distrugere documente
Obiective
Masurile de securitate
Lant de colectare si distrugere complet monitorizat
Acoperire
Echipamente si containere de colectare
Protectia mediului si reciclarea deseurilor rezultate in urma distrugerii

Necesitatea unui serviciu externalizat de distrugere documente

RykerShred a fost infiintata ca urmare a necesitatii acute de protejare a datelor si informatiilor detinute de catre antreprenori.

Documentele care contin date personale si informatii confidentiale sau date despre care legea prevede ca trebuie protejate trebuie distruse de catre operatorii de date.

In cele mai dese cazuri operatorii de date personale dar si alte companii, pentru a distruge documentele recurg la diferite metode: ardere/incinerare, trimiterea catre un reciclator sau cel mai frecvent aruncarea acestora la groapa de gunoi.

Exista si situatii in care companii care doresc sa fie sigure ca documentele acestora vor fi distruse fara a exista posibilitatea ca terte persoane sa aiba acces la continutul acestora organizeaza cu dificultate transportul acestor documente catre reciclatori de hartie si distrugerea la acestia. Problema cea mai intalnita este aceea ca atat transportul cat si distrugerea in sine este efectuata sub supravegherea neintrerupta a reprezentantilor detinatorilor documentelor.

Necesitatea a fost amplificata si de iminenta intrare in vigoare a GDPR in data de 25 mai 2018. Incepand cu aceasta data operatorii de date care nu distrug documentele ce contin date personale ci prefera sa le arunce la gunoi risca amenzi de pana la 20.000.000 de euro sau 4% din cifra de afaceri globala a companiei.

In acest context RykerShred a dezvoltat un serviciu nou pe piata din Romania, respectiv distrugerea securizata a documentelor. Noutatea si unicitatea serviciului consta in faptul ca distrugerea documentelor sau a mediilor de stocare este efectuata in conditii de maxima securitate devenind astfel primul operator extern de distrugere complet securizata a documentelor.

RykerShred a adoptat si implementat toate acele proceduri care asigura clientilor garantia distrugerii datelor in cele mai sigure conditii.

RykerShred ofera cel mai bun raport pret calitate din Romania pentru distrugerea documentelor in conditii de maxima siguranta.

Angajatii RykerShred sunt alesi in baza unor criterii riguroase de selectie privind integritatea si profesionalismul.

Masurile de securitate

Sisteme de Securitate ale vehiculelor si depozitelor

Pentru a oferi clientilor un grad maxim de transparenta si a intari securitatea procesului de distrugere, in vehiculele de transport RykerShred

sunt instalate camere video care monitorizeaza toate intrarile si iesirile sacilor si pubelelor sigilate in/din compartimentul de marfa.

Vehiculele sunt prevazute cu sistem de imobilizare electronica si au compartimentul de marfa inchis, pentru a se conforma standardului EN 15713:2009 privind serviciile de distrugere confidentiala. Conform aceluiasi standard, compartimentele de marfa ale vehiculelor RykerShred sunt de tipul hard top.

Nu in ultimul rand, vehiculele sunt prevazute cu sistem de monitorizare prin GPS, agentii de colectare RykerShred avand oricand posibilitatea de a lua legatura cu dispeceratul societatii.

Depozitele RykerShred unde sunt depozitate si distruse documentele confidentiale au instalate sisteme de acces, alarma si monitorizare antiefractie care corespund standardului EN 50131-1.

Totodata, la punctele de lucru sunt instalate si functioneaza sisteme de supraveghere video cu inregistrare continua, care monitorizeaza cu precadere zonele de descarcare si depozitare a containerelor securizate, precum si zona unde are loc desigilarea containerelor si distrugerea documentelor. Imaginile video sunt pastrate pentru 31 zile, in conformitate cu prevederile standardului EN 15713:2009.

Lant de colectare si distrugere complet monitorizat

RykerShred a utilizeaza o aplicatie informatica speciala: RWM Shredding, destinata a urmari intregul proces de colectare, transport, depozitare si distrugere a documentelor confidentiale. Aplicatia este instalata pe telefoanele tuturor operatorilor RykerShred care participa la proces. La fiecare etapa a procesului (preluare documente, incarcare in vehicol, descarcare in depozit, desigilare, distrugere), operatorii scaneaza codurile de bare unice ale containerelor securizate, sigiliilor, vehiculelor, depozitelor si echipamentelor de distrugere, aplicatia inregistrand totodata ora si coordonatele GPS. Aplicatia genereaza automat, pe baza datelor incarcate in sistem de operatori prin scanarea obligatorie, email-uri catre clienti de confirmare a preluarii documentelor, Procese verbale de predare-primire a containerelor securizate si Certificate de Distrugere Confidentiala.

Echipamente si containere de colectare

Echipamente de distrugere

RykerShred dispune de echipamente de ultima generatie, care ii asigura o capacitate de distrugere de pana la 300 tone de documente de hartie pe luna.

De asemenea, echipamentele permit distrugerea documentelor la 5 Niveluri diferite de Securitate (grade de maruntire a hartiei), care corespund urmatoarelor Niveluri de Securitate conform standardului DIN 66399: P-2, P-4, P-5, P-6 si P-7.

Totodata, RykerShred detine echipamente si pentru distrugerea de suporturi digitale de date: memory stick-uri, CD-uri, DVD-uri, carduri de acces, carduri de credit, flopy disk-uri.

Containere securizate de colectare

Containerele Premium

Containere securizate puse de RykerShred la dipozitia clientilor in varianta Premium sunt confectionate din lemn si sunt oferite in 6 variante de culori, pentru a se putea integra estetic si asorta cu mobilierul din birourile unde sunt instalate. Spatele Containerelor Premium de birou este realizat din acelasi material precum lateralele sau partea frontala, motiv pentru care pot fi amplasate oriunde intr-un birou, chiar si in mijlocul incaperii. Containerele Premium din lemn au fost proiectate si realizate astfel incat toate prinderile elementelor componete sa fie ascunse, indeplinind astfel atat criteriul estetic, cat si de securitate.

Containerele Premiul sunt prevazute cu incuietori, iar forma lor constructiva nu va facilita extragerea de catre persoane neautorizate a documentelor confidentiale depozitate in ele. In acest sens, fanta prin care sunt introduse documentele confidentiale destinate distrugerii este prevazuta cu o extensie din metal care are un dublu rol. Primul si cel mai important este acela ca previne rezonabil sustragerea documentelor confidentiale din sacul colector din interior. Cel de-al doilea rol consta in micsorarea riscului ca documentele introduse in fanta sa alunece in afara sacului colector din interior. Gabaritul fantei prin care sunt introduse documentele confidentiale in interiorul Containerului Premium a fost proiectat si realizata de asa maniera incat sa fie micsorat riscul de sustragere a documentelor confidentiale dar totodata sa faciliteze depozitarea unui numar mare de pagini dintr-o singura miscare.

De asemenea, Containerele Premium au fost astfel proiectate ca sa permita colectarea unei cantitati maxime de hartie, folosind un spatiu minim de pana la 75 de litri. Totodata, fiecare Container Premium este inseriat si marcat cu un cod de bare unic care, dupa predarea acestuia catre client, este inregistrat in aplicatia RWM Shredding, impreuna cu locatia exacta a containerului.

Containerele Premium au instalati in interior saci din material textil special confectionati pentru colectarea si transportul documentelor. Toti sacii sunt inscriptionati cu logoul RykerShred si sunt confectionati dintr-o tesatura de mare densitate pentru a fi utilizati o lunga perioada de timpa, fara a exista riscul acestia sa se rupa accidental pe parcursul transportului documentelor confidentiale de la client la statiile de distrugere.

Containerele Large

Pentru clientii care doresc sa foloseasca containere securizate cu capacitate mai mare, RykerShred ofera europubele securizate de 120 litri. Acestea pot fi instalate in camerele de copiatoare sau in alte zone in care primeaza functia si nu aspectul estetic. Acestea sunt preferate de catre acei operatori de date care au un volum mediu de documente confidentiale care trebuie distruse periodic.

Containerele Large sunt prevazute, la fel precum Containerele Premium, cu incuietori care previn sustragerea documentelor confidentiale din interiorul acestora.

De asemenea acestea sunt prevazute cu o fanta prin care pot fi introduse facil documentele confidentiale destinate distrugerii. Fanta este realizata la niste dimensiuni care ingreuneaza sustragerea documentelor din interior.

Containerele Large sunt inscriptionate cu logoul RykerShred si sunt, de asemenea inseriate si marcate cu coduri de bare. Odata inregistrate codurile de bare in aplicatia software RWM Shredding, se va cunoaste exact locatia fiecarui container.

Optional, clientul poate solicita sigilarea suplimentara a Containerului Large la momentul la care acesta este predat gol clientului.

Containerele Extra Large

Pentru clientii, operatori de date, care au un volum mare de documente confidentiale care trebuie distruse periodic este recomandat sa foloseasca containere securizate Extra Large. In acest sens, RykerShred ofera europubele securizate de 240 litri. Acestea pot fi instalate in camerele de copiatoare sau in alte zone in care primeaza functia si nu aspectul estetic.

Acestea sunt prevazute, la fel precum celelalte containere securizate, cu incuietori care previn sustragerea documentelor confidentiale din interiorul acestora.

De asemenea acestea sunt prevazute cu o fanta prin care pot fi introduse facil documentele confidentiale destinate distrugerii. Fanta este realizata la niste dimensiuni care ingreuneaza in mod rezonabil sustragerea documentelor din interior.

Containerele Extra Large sunt inscriptionate cu logoul RykerShred si sunt inseriate si marcate cu coduri de bare. Odata inregistrate codurile de bare in aplicatia software RWM Shredding, se va cunoaste exact locatia fiecarui container.

Optional, clientul poate solicita sigilarea suplimentara a Containerului Extra Large la momentul la care acesta este predat gol clientului.

De asemenea, Containerele Extra Large sunt folosite in cazul serviciilor de distrugere ad hoc.

Containerele Jumbo

Pentru clientii, operatori de date care au un volum foarte mare de documente confidentiale care trebuie distruse periodic este recomandat sa foloseasca containere securizate Jumbo. In acest sens, RykerShred ofera eurocontainere securizate de 1100 litri.

Containerele Jumbo sunt prevazute, la fel precum celelalte containere securizate, cu incuietori care previn sustragerea documentelor confidentiale din interiorul acestora.

De asemenea acestea sunt prevazute cu o fanta prin care pot fi introduse facil documentele confidentiale destinate distrugerii. Fanta este realizata la niste dimensiuni care ingreuneaza sustragerea documentelor din interior.

Containerele Jumbo sunt inscriptionate cu logoul RykerShred si sunt inseriate si marcate cu coduri de bare. Odata inregistrate codurile de bare in aplicatia software RWM Shredding, se va cunoaste exact locatia fiecarui container.

Optional, clientul poate solicita sigilarea suplimentara a Containerului Jumbo la momentul la care acesta este predat gol clientului.

De asemenea, Containerele Jumbo sunt folosite cu precadere in cazul serviciilor de distrugere ad hoc oferite de RykerShred.

Echipa noastra

Sorin Orbeanu

General Manager

Mircea Coliu

Compliance & Operational Manager

Andrei Clatea

Sales Manager